magyar

A mastercourse with CSURGAI FERENC

12th - 18th October, 2011

A mastercourse with Hungary's award winning sculptor and leading exponent of cast concrete sculpture.

Csurgai Ferenc will give demonstrations and students will then have time toexplore what has been shown, with the tutor’s guidance. Participants will be encouraged explore the use of complex yet disposable moulds, explore different mixes and types of concrete and coloured additives to produce complex and exciting cast, three-dimensional sulptures.

The language of this course will be Hungarian and English (translation).

Course fee: 150,000 HUF (incudes self catering accommodation in single room, course materials, firing costs and tuition)

Course Timetable

Wednesday 12th October

11.00 Csurgai Ferenc introduction.
12.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 17.00 Afternoon classes

Thursday 13th and Friday 14th.

9.00 – 12.00 Morning classes
12.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 17.00 Afternoon classes

Saturday 15th and Sunday 16th.

Weekend free to visit museums, galleries, Budapest, or continue working if you wish.

Monday 17th, Tuesday 18th October

9.00 – 12.00 Morning classes
12.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 17.00 Afternoon classes


There will be no taught evening sessions but students have 24 hour access to the studios if they wish to continue working.

Please email Steve at icshu@hotmail.com for details and application.


BETON A SZOBRÁSZATBAN, SZOBRÁSZAT A BETONBAN
MESTERKURZUS CSURGAI FERENC VEZETÉSÉVEL
2011. 12 - 18 oktober.

A mesterkurzust azoknak a művészeknek tervezzük, akik érdeklődnek a formaképzés új lehetőségei iránt. Azok jelentkezését várjuk, akik szakmai tapasztalattal rendelkeznek a mintázás területén és szeretnének megismerkedni a beton művészi alkalmazásával.

Csurgai Ferenc szobrászművész művészi  tevékenységét a műfajok sokszínűsége jellemzi. Számára azonban a szobrászat a legalkalmasabb kifejezési forma, melyben  leginkább meg tudja jeleníteni a gondolatait. A kísérletezés, az új utak keresése az egyetem elvégzése óta jellemzi művészi tevékenységét. Munkája során a hagyományos anyagok mellett új technikákat, anyagokat is felhasznál. 1984 óta készíti betonból szobrait. A legújabb beton csúcstechnológiát alkalmazza és a művészet céljának megfelelően a minél tökéletesebb öntött forma érdekében modifikálja az anyagot a betonkémia friss eredményeinek felhasználásával. Ezek az új anyagok lehetővé teszik a formavilág megújulását, az egyéni kifejezésmódhoz igazodó technika megtalálását. Több művészeti egyetem kurzusvezető tanáraként tanítja a formaképzés XXI. századi módszereit. A munkásságát elismerő díjak és ösztöndíjak mellett 2008 – ban elnyerte a  II. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé I. díját.

A kurzus ideje alatt Csurgai Ferenc szobrászművész előadást tart a beton történetéről és bemutatja művészettörténeti vonatkozásait. Saját alkotásaival külön előadás keretében ismerkedhetnek meg. A résztvevők tapasztalatot szerezhetnek a friss beton jellemző tulajdonságairól, egy adott forma negatívjának megépítéséről és a felhasználható anyagok sokféleségéről (agyag, gipsz, műanyag habok, fóliák, polifoam). Lehetőség lesz a résztvevők egyéni elképzeléseinek megbeszélésére és megvalósítására, kísérleti öntvények elkészítésére anyagában színezett betonból is a kurzusvezető irányításával.

Program

informatio: Kormos Emese: icshu@t-online.hu

 


International Ceramics Studio
H-6000 Kecskemét, Kápolna u.11, Hungary
tel: +36 76 486 867
email: icshu@hotmail.com