magyar

Mastercourse
COLOURED AND CAST
CONCRETE


with CSURGAI FERENC (H)

1st - 8th September, 2010

A mastercourse with Hungary's award winning sculptor and leading exponent of cast concrete sculpture.

Csurgai Ferenc will give demonstrations and students will then have time toexplore what has been shown, with the tutor’s guidance. Participants will be encouraged explore the use of complex yet disposable moulds, explore different mixes and types of concrete and coloured additives to produce complex and exciting cast, three-dimensional sulptures.

The language of this course will be Hungarian and English.

Course fee: 150,000 HUF (incudes self catering accommodation in single room, course materials, firing costs and tuition)

Course Timetable

Wednesday 1st September

11.00 Introduction to the International Ceramics Studio and its Contemporary Ceramic Collection.
15.00 Csurgai Ferenc Presentation.

Thursday 2nd and Friday 3rd.

9.00 – 12.00 Morning classes
12.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 17.00 Afternoon classes

Saturday 4th and Sunday 5th.

Weekend free to visit museums, galleries, Budapest, or continue working if you wish.

Monday 6th, Tuesday 7th
and Wednesday 8th September.

9.00 – 12.00 Morning classes
12.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 17.00 Afternoon classes


There will be no taught evening sessions but students have 24 hour access to the studios if they wish to continue working.

Please email Steve at icshu@hotmail.com for details and application.


BETON A SZOBRÁSZATBAN, SZOBRÁSZAT A BETONBAN
MESTERKURZUS CSURGAI FERENC VEZETÉSÉVEL
2010. szeptember 1 – 8.

A mesterkurzust azoknak a művészeknek tervezzük, akik érdeklődnek a formaképzés új lehetőségei iránt. Azok jelentkezését várjuk, akik szakmai tapasztalattal rendelkeznek a mintázás területén és szeretnének megismerkedni a beton művészi alkalmazásával.

Csurgai Ferenc szobrászművész művészi  tevékenységét a műfajok sokszínűsége jellemzi. Számára azonban a szobrászat a legalkalmasabb kifejezési forma, melyben  leginkább meg tudja jeleníteni a gondolatait. A kísérletezés, az új utak keresése az egyetem elvégzése óta jellemzi művészi tevékenységét. Munkája során a hagyományos anyagok mellett új technikákat, anyagokat is felhasznál. 1984 óta készíti betonból szobrait. A legújabb beton csúcstechnológiát alkalmazza és a művészet céljának megfelelően a minél tökéletesebb öntött forma érdekében modifikálja az anyagot a betonkémia friss eredményeinek felhasználásával. Ezek az új anyagok lehetővé teszik a formavilág megújulását, az egyéni kifejezésmódhoz igazodó technika megtalálását. Több művészeti egyetem kurzusvezető tanáraként tanítja a formaképzés XXI. századi módszereit. A munkásságát elismerő díjak és ösztöndíjak mellett 2008 – ban elnyerte a  II. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé I. díját.

A kurzus ideje alatt Csurgai Ferenc szobrászművész előadást tart a beton történetéről és bemutatja művészettörténeti vonatkozásait. Saját alkotásaival külön előadás keretében ismerkedhetnek meg. A résztvevők tapasztalatot szerezhetnek a friss beton jellemző tulajdonságairól, egy adott forma negatívjának megépítéséről és a felhasználható anyagok sokféleségéről (agyag, gipsz, műanyag habok, fóliák, polifoam). Lehetőség lesz a résztvevők egyéni elképzeléseinek megbeszélésére és megvalósítására, kísérleti öntvények elkészítésére anyagában színezett betonból is a kurzusvezető irányításával.

Program

Szeptember 1., szerda

10.00 A Nemzetközi Kerámia Stúdió és kortárs kerámia gyűjteményének bemutatása
14.00 A beton felhasználásának története

Szeptember 2., csütörtök

9.00 – 12.00 Délelőtti órák
12.00 – 14.00 Ebédszünet
14.00 Csurgai Ferenc prezentációja

Szeptember 3., péntek – szeptember 8., szerda

9.00 – 17.00 Műtermi foglalkozások és konzultációk
12.00 – 14.00 Ebédszünet

 informatio: Kormos Emese: icshu@t-online.hu

 


International Ceramics Studio
H-6000 Kecskemét, Kápolna u.11, Hungary
tel: +36 76 486 867
email: icshu@hotmail.com